RijnRoosters koffiebranders

Goede koffie branden voor de lokale verkoop in Wageningen, dat is het uitgangspunt van de RijnRoosters. Goede koffie is koffie die lekker smaakt, die met zorg geteeld is door mensen die er voldoende aan verdienen. De koffie wordt wekelijks gebrand waardoor u altijd verse koffie drinkt!

Over smaak valt te twisten, maar RijnRoosters probeert een gevarieerd aanbod aan koffies van hoge kwaliteit te bieden. Koffies uit verschillende werelddelen en regio’s, elk met hun eigen smaakprofiel, zo gebrand dat hun unieke kwaliteit behouden blijft. Ze branden met een kleine brander, voorlopig één dag per week. Daarmee kunnen ze wekelijks vers gebrande bonen, heel of gemalen voor espresso apparaat, espresso potje, cafetiere of filterapparaat) leveren.

RijnRoosters haalt bij het branden van de bonen het mooiste uit de boon. Elke partij koffiebonen is anders. Dat heeft te maken met de boonsoort (type, grootte), de herkomst (klimaat, bodem, hoogte) en het verwerkingsproces van bes tot gedroogde groene boon. Ook kan dezelfde koffie van oogst tot oogst verschillen. Hier houden ze rekening mee tijdens het branden. Daarnaast wisselen klimatologische omstandigheden in de branderij (temperatuur, luchtvochtigheid) dagelijks. Dit maakt dat het branden steeds een uitdaging blijft.

De groene bonen zijn afkomstig van biologische teelt, of teelt in omschakeling naar biologisch, dat is de basis. Daarnaast streeft RijnRoosters naar directe handel. Ze halen onze koffie het liefst via kleinschalige importeurs die de boeren en hun bedrijf goed kennen. Zij zijn transparant in hun kostenmodel. Hiermee kunnen we er vanuit gaan dat er genoeg geld bij de boeren terecht komt.

Als de zon schijnt brandt RijnRoosters volledig op zonnestroom. En, of zij nu schijnt of niet, de koffie wordt per fiets geleverd in Wageningen. De blikken die RijnRoosters gebruikt voor het bewaren van de koffie in de branderij en voor het uitleveren aan horeca en bedrijven zijn, en worden weer, hergebruikt. De zakjes voor consumentenverkoop zijn (na hergebruik) geheel te recyclen, ze kunnen bij het PMD (plastic).

De RijnRooster koffies komen van drie verschillende continenten: zuid Amerika, Afrika en Azië. Het zijn arabicabonen afkomstig van biologische teelt of teelt in omschakeling. Dat is wat ze gemeen hebben, verder zijn het drie totaal verschillende koffies met elk hun eigen verhaal en smaak. Ze zijn in Wageningen te koop bij Heroes of Taste. U kunt ze ook bestellen via de webwinkel van RijnRoosters. En via Boer&Buur Boodschap natuurlijk!

Froutje Fruithof & Raymond van der Wijngaart| Wageningen |  06-13254615 |