Otto Vloedgraven Fruit

Fruitboom

Hoogstamfruitbomen zijn natuur, cultuur en… lekker vruchtensap. Het Binnenveld kent nog steeds heel wat hoogstamboomgaarden. Van de appels en de peren uit deze hoogstamboomgaarden in het Binnenveld en de Betuwe worden vruchtensappen gemaakt: appelsap, appel-perensap en perensap. Het gaat om onbespoten fruit dat puur en ongezoet wordt verwerkt. Het fruit wordt geplukt en verzameld door Otto Vloedgraven. Met onbespoten rode bessen uit de Betuwe wordt ook peren- en appel-rode bessensap gemaakt.

Otto Vloedgraven is al 15 jaar professioneel hoogstamsnoeier en hij snoeit bij veel eigenaren van hoogstamfruitbomen. In de oogsttijd plukt en raapt hij in een aantal van die boomgaarden het fruit. Daarnaast verzamelt hij ook fruit dat eigenaren zelf hebben geoogst. Het gaat om oude en jonge hoogstamboomgaarden, vooral in het Binnenveld. Bijna altijd zij het oude rassen, zoals Bellefleur, Notaris, Zoete Eemgaard, Goudrenet, Zwijndrechtse wijnpeer, Triumph de Vienne en Legipont. Al dit fruit wordt meegenomen in de sapverwerking.In de boomgaarden worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt en geen of weinig kunstmest.

Na het plukken van het fruit (vooral in de maand september) gaat het fruit naar de sapmaker. Elk jaar wordt door Otto Vloedgraven voor elke sapsoort een zo lekker mogelijke mix samengesteld uit de verschillende geplukte rassen (hand-, zoete en zure appels, stoof- en handperen). 1 kilo fruit levert driekwart liter sap. Het fruit wordt gemalen tot pulp en dan uitgeperst. Daarna gaat het direct in de fles die alleen nog wordt gepasteuriseerd en ge√ętiketteerd. De samenstelling van de sappen verschilt dus van jaar tot jaar en daarmee ook de smaak en de kleur.

Daarnaast zorgt Otto Vloedgraven voor onderhoud en aanleg in het Binnenveld en de Betuwe en geeft workshops hoogstamfruit snoeien.

Vruchtensap uit deze boom- gaarden, zoals appel-, peren- en rode bessen/perensap via verkoop aan huis, bij 7 winkels in de buurt en via Boer&Buur! Otto bezorgt ook zelf bij grotere hoeveelheden.

Tarthorst 1045
Wageningen
0317- 416637 / 06 – 2887 0603

o.vloedgraven@upcmail.nl
www.ottovloedgravenadvies.nl