Boerderij van Steenbergen

kippen van steenbergen

Ons bedrijf, Boerderij van Steenbergen, is een legkippenboerderij in De Kraats, het Bennekomse gedeelte van Het Binnenveld. Het woonhuis van ons bedrijf is een twee eeuwen oude boerderij die al bijna 100 jaar in het bezit is van de familie van Steenbergen.
In de loop der jaren is het bedrijf veranderd van een gemengd bedrijf met koeien, varkens, kippen en akkerbouw, naar een legkippenboerderij.

Op ons bedrijf worden biologische kippen en scharrelkippen gehouden. Onze scharrelstallen bieden de kippen scharrelruimte met strooisel voor het nemen van stofbaden, zitstokken om op te rusten en ruime legnesten waar de kip rustig zijn eitje kan leggen. Het klimaat wordt in de stallen continu gecontroleerd en bijgestuurd door een klimaatcomputer zodat de kippen altijd een prettig klimaat met voldoende frisse lucht hebben. Ons bedrijf maakt uitsluitend gebruik van groene stroom.

De biologische kippen hebben overgang toegang tot een ruime uitloopweide. De kippen krijgen biologisch voer. Beide groepen kippen nog een aantal extra voorzieningen. Dit zijn o.a. speciale blokken in de stal om de snavels te schuren, er wordt regelmatig luzerne-stro in de scharrelstallen gezet. De kippen vinden het fijn om daar aan te pikken. In de uitloopweide zijn speciale schuilplaatsen geplaatst voor de kippen. Zowel de biologische als de scharreleieren worden verkocht in de boerderijwinkel en in de eierautomaat.

Wij  hebben het Vallei Boert Bewust-certificaat sinds april 2014.
Het Vallei Boert Bewust-certificaat wordt toegekend aan boeren die plussen scoren op de volgende thema’s: maatschappij, uitstraling bedrijf, energie, milieu, mest, dierenwelzijn en diergezondheid.

In onze boerderijwinkel verkopen wij ,naast onze eigen eieren en Scharrelkaatje, diverse streekproducten van boerderijen in het Binnenveld en een aantal mooie streekproducten uit de regio, rechtstreeks van de boer/teler. De boerderijwinkel is geopend op donderdagavond van 16.00 uur tot 18.00 uur, op vrijdag tussen 9.00 en 12.30 uur en op zaterdag tussen 9 uur en 15.00 uur. De eierautomaat is geopend op maandag tot en met zaterdag van 7.00 tot en met 21.00 uur.

Boerderij van Steenbergen, Dijkgraaf 1a, 6721 NJ Bennekom
telefoon: 0318-415506, mobiel: 06-51454886
email: boerderijvansteenbergen@live.nlwww.boerderijvansteenbergen.nl