Pluktuin en kwekerij Bloemrijk

Bloemrijk - boerenbuur1 logo Kwekerij Bloemrijk - jpg - transparant

Martin Heutink en Margriet Vreeken zijn in 2007 van start gegaan met Kwekerij Bloemrijk. Ze hebben allebei de roots in het Groene Hart, maar inmiddels zijn ze helemaal geworteld in de Groene Stad Wageningen. Ze hebben een enorme passie voor het werken met bloemen en planten. De kleurenpracht en vormenrijkdom wanneer de bloemen tot bloei komen, zijn een inspiratiebron voor hen.

Martin en Margriet kweken zomerbloemen – snijbloemen – in Wageningen voor Wageningen en omgeving. Ze telen milieuvriendelijk in de volle grond, zonder gas, bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Het brede assortiment omvat vele andere en bijzondere soorten bloemen.

Kwekerij Bloemrijk teelt meer dan 500 soorten biologische bloemen met EKO keurmerk. In de pluktuin kunt u zelf een prachtig boeket samenstellen. Daarnaast biedt de kwekerij een begeleide werkplek onder professionele begeleiding. Voor groepen wordt een gevarieerd aanbod aan workshops verzorgd voor volwassenen en kinderen, bijvoorbeeld bloemschikken, bloementhee plukken en proeven, of het samenstellen van een lunch met eetbare bloemen. De workshops worden aangeboden in samenwerking met Debbie Strijtveen van de Groene Lach.

Kwekerij Bloemrijk vindt u midden op de Wageningse Eng tussen de Geertjesweg en de Dolderstraat. Met de fiets volgt u de Dolderstraat richting het bos. De kwekerij ligt na ±500m. aan uw rechterhand. Als u de Geertjesweg volgt vanuit Wageningen richting het bos, dan vindt u de kwekerij na ± 500m. aan de linkerkant van de weg bij het grote Groene hek.
De Pluktuin is open van 30 mei tot en met september op maandag tot en met zaterdag. Op woensdag en zaterdag zonder afspraak van 11.00u – 16.00u, op de andere dagen voor groepen op afspraak. Als u een boeket bloemen komt plukken of afhalen is de toegang vanzelfsprekend gratis anders betaalt u een entree van € 2,- p.p. Bij temperaturen van 30 graden is de kwekerij en pluktuin omwille van de kwaliteit van de bloemen gesloten.

Meer informatie: Martin Heutink, tel. 06 126 621 26
email: info@kwekerijbloemrijk.nl
website: www.pluktuinbloemrijk.nl
Postadres: Graspieperweide 13, 6708 LR Wageningen
Bezoekadres: Geertjesweg tussen 49 en 51 (ongenummerd), Wageningen

Boer&Buur Boodschap verkoopt diverse cadeaubonnen van kwekerij Bloemrijk.