Over ons

Wat doet Boer&Buur Boodschap?

Boer&Buur Boodschap verbindt boeren en burgers direct in de buurt. In Wageningen en Bennekom doen we dat letterlijk via een bestel- en bezorgdienst van streekproducten: Boer&Buur Boodschap. Zo wordt de afzet van lokale producten in de directe omgeving verbreed. Dit doen we samen!

‘We’ zijn de lokale producenten, ikzelf, maar ook de bewoners van Wageningen en Bennekom. U bent geinteresseerd in lokale (biologische) producten, anders had u deze website niet gevonden. Mogelijk doet u uw boodschappen ook in een boerderijwinkel. Dikke kans, dat u daar niet elke week aan toekomt. Boer&Buur Boodschap biedt met een besteldienst online en een bezorgdienst uitkomst!

Wie ben ik?

Ik ben Esther Schoenmaker en woon met mijn gezin aan het randje van Wageningen. Ik geniet dagelijks van de rust, frisse wind en ruimte van het landelijk gebied.  Al 20 jaar is het ook mijn werkveld: ik begeleid projecten in de gebiedsontwikkeling van het landelijk gebied en integraal waterbeheer. Als vrijwilliger bij Transition Towns begeleid ik onder andere stadslandbouwprojecten en beheer ik een eetbare buurttuin.

DSCN1904 - kopie

Hoe is Boer&Buur Boodschap ontstaan?

Pal voor mijn voordeur begint het prachtige Binnenveld. Mijn hardlooprondje loopt via verschillende agrarische bedrijven en zo ontstond begin oktober 2014 het idee om deze lokale producten naar de direct omwonenden te gaan brengen. De logistiek is het knelpunt bij het vergroten van de afzet van lokale producten. Door de enthousiaste medewerking van 9 lokale producenten kon ik snel van start met Boer&Buur Boodschap. Ik wil deze ‘pioniers’ hiervoor hartelijk danken en hoop dat ik het huidig assortiment de komende tijd kan gaan uitbreiden!

Boer&Buur Projectbegeleiding

Ook figuurlijk wil ik boeren en buren verbinden. Dit doe ik met Boer&Buur projectbegeleiding. Ik organiseer de communicatie aan omwonenden over ontwikkelingen in het landelijk gebied (teksten voor website, opstellen informatiebrieven, organisatie en uitvoering van voorlichtingsavonden), werf vrijwilligers voor klussen in het landelijk gebied, voer promotie activiteiten uit op evenementen voor agrarische ondernemers en verzorg het projectsecretariaat van gebiedsgerichte processen.

Van harte welkom en graag tot ziens!

Esther Schoenmaker
Eigenaar Boer&Buur Boodschap / Boer&Buur projectbegeleiding