Ons Bier van stichting de Korenschoof

Foto rogge Pitlo Ons Bier

ONS BIER is een uniek, natuurlijk en 100% biologisch product van de Wageningse Eng van Stichting de Korenschoof.

Ze verbouwen gerst, rogge en andere granen op de Wageningse Eng zonder gebruik van bestrijdingsmiddelen. Ook verbouwen ze hun eigen hop (diverse soorten) voor het bier. Ze hebben zelfs eigen landbouwwerktuigen om dit te kunnen doen.

Van de gerst brouwen zij hoofdzakelijk ONS BIER volgens eigen recept. Ook leveren zij mout aan andere regionale brouwers in onze omgeving. De rogge gaat hoofdzakelijk naar ‘Molen De Vlijt’ aan de Harnjesweg in Wageningen, welke er meel van maalt.

Door dit te doen hebben wij een mooier landschap op de Wageningse Eng. Ook is er dan weer volop voedsel en nestgelegenheid voor de muizen/veldmuizen, fazanten en patrijzen. Dit is dan vervolgens weer goed voor de uilen, roofvogels, hermelijnen, wezels, bunzings enz. Deze komen allemaal weer duurzaam terug want onze stichting blijft dit doen en richt zich dan ook voornamelijk op het verbouwen en oogsten van goudgele granen o.a. als grondstof voor het maken van Ons Bier.

Met het drinken van ONS BIER, een uniek gezond biologisch bier uit uw eigen omgeving, draagt u bij aan:
1. Een mooier landschap op de Wageningse Eng met in de wind golvende korenvelden waarvan u kunt genieten
2. Verhoging van de natuurwaarden en een betere leefomgeving voor alles wat leeft op de Eng.

Door zoveel mogelijk ONS BIER te kopen, kan Stichting de Korenschoof de graanvelden en het herstellen van de natuur gaan uitbreiden.
Tot nu toe verkopen zij Tripel en Blond hier in kleine en grote flessen welke geschikt zijn als geschenkflessen. Op deze flessen zit statiegeld voor hergebruik. U kunt ze op de meeste punten inleveren.

Ons Bier wordt verkocht door Boer&Buur Boodschap. Verdere verkooppunten zijn:
– Odin, Bevrijdingsstraat Wageningen
– Vreemde Streken, Bevrijdingsstraat, Wageningen
– Molen ‘De Vlijt’:, Harnjesweg, Wageningen
– Jan Agterberg, Buissteeg 3, Wageningen (tevens opslag van de voorraad), tel 06-50663104 of Han ten Ronde tel 06-53606358