Groenten en fruit altijd biologisch en van het seizoen

16 januari 2015

2015-01-08 14.34.30De groenten en fruit op mijn website haal ik bij de Hoge Born in Wageningen. Deze producten zijn altijd biologisch en van het seizoen.

De Hoge Born heeft nu het winter is, zelf maar een beperkt aantal groenten uit het eigen bedrijf. Momenteel zijn dat veldsla, prei, groene flespompoen, boerenkool en de aardappelen. Om u meer te kunnen aanbieden koopt de Hoge Born daarnaast groenten in van een biologisch bedrijf in Hemmen. Dit zijn de waspeen, knolselderij, rode kool, witte kool, gele en rode uien en de oranje pompoen. De appels worden jaarrond ingekocht bij een biologisch bedrijf in de Betuwe.

De rest van het assortiment in de boerderijwinkel is afkomstig van biologische bedrijven in Nederland (zoveel mogelijk uit de buurt, of van 1 van de zusterbedrijven), maar ook daarbuiten. U treft deze producten in principe niet aan in het assortiment van Boer&Buur. Ik maak echter een uitzondering voor de echte seizoensgroenten, zoals spruiten, schorseneren en wortelpeterselie. Deze groenten komen wel uit Nederland en zoveel mogelijk uit de buurt of van 1 van de zusterbedrijven van de Hoge Born.

Wilt u de herkomst van elk product weten? Lees dan even de productbeschrijving voordat u bestelt.