Er zijn weer scharreleieren!

16 augustus 2017

Na een periode van onzekerheid kwam vanavond het verlossende telefoontje van de NVWA: ook volgens de testen van de NVWA zijn alle scharreleieren van Boerderij van Steenbergen vrij van fipronil en is het scharrelbedrijf vrijgegeven om eieren te mogen verkopen. De scharreleieren zijn vanaf heden dan ook weer te bestellen bij Boer&Buur Boodschap.

Er zijn monsters van de eerste henneneitjes van de nieuwe biologische kippen genomen, daar is nog geen uitslag van. Dus nog even geen biologische eieren.

Boerderij van Steenbergen bedankt iedereen voor het vele meeleven, dat heeft hen erg goed gedaan.

 

 

 

Tijdelijk geen eieren

7 augustus 2017

Hieronder het bericht van Hetty en Anton van Steenbergen:

de NVWA heeft maandagmiddag 7 augustus monsters genomen van de 3 stallen met scharrelkippen. Onze biologische stal staat leeg.

Het protocol schrijft voor dat tijdens de procedure van bemonsteren door de NVWA tot aan de uitslag ons bedrijf geblokkeerd is, wij mogen nu dus geen eieren verkopen. Het is erg spannend voor ons. De goede uitslagen die wij  via onze eierenhandelaar hebben gekregen tellen dus niet voor de NVWA.

Zodra wij meer weten hoort u van ons. De uitslagen komen woensdag of nog later.

Met vriendelijke groet,

Anton en Hetty van Steenbergen

Boerderij van Steenbergen

Anton tel: 0651454886

Hetty tel:0627002614

Vakantietijd

17 juli 2017

De bezorgdienst van Boer&Buur Boodschap is gesloten tussen 22 juli en 5 augustus. Je kunt natuurlijk alvast voor na de vakantie bestellen. De eerstvolgende bezorgdag na de vakantie is maandag 7 augustus.

Een fijne vakantie allemaal!

Gratis streekzegels bij je boodschappen

12 april 2017

Boer&Buur Boodschap gaat streekzegels uitgeven, waarmee je kunt sparen voor leuke actieproducten of een korting.

Vanaf dinsdag 18 april ontvang je bij elke 5 euro aan boodschappen 1 gratis streekzegel. Is de spaarkaart vol, dan kunt je de kaart bij me inleveren voor een actieproduct of een eenmalige korting van 2,50 euro. Inleveren en zegels sparen kan ook bij de andere deelnemende lokale bedrijven: Natuurvoedingswinkel de Kardoen (Bennekom), Molen de Vlijt, Natuurslagerij Keijzer&Van Santen, Vreemde Streken, Pluktuin en Kwekerij Bloemrijk, Zorgboerderij de Hoge Born, de Ommuurde Tuin (allemaal in Wageningen) en Boerderij Veld&Beek (Renkum).

Het actieproduct in april en mei: appelperenstroop van Otto Vloedgraven Fruit. 100% onbespoten appels en peren uit hoogstamboomgaarden in de Betuwe en het Binnenveld.

Nieuw! Dahliaknollen van Kwekerij Bloemrijk

3 april 2017

  

Na de nachtvorst kunnen ze de grond in, deze dahliaknollen, biologisch geteeld op de Wageningse Eng door Pluktuin en Kwekerij Bloemrijk. Er zijn 5 varianten: Arabian Night (purper), Golden Torch (geel), Caribean Phantasy (wit-geel-roodoranje), Le Baron (paars) en Mikado (rood-wit). U ontvangt bij de knollen een plantwijzer.

Een mooi lokaal (Moederdag)cadeau! Bestellen kan via www.boerbuurboodschap.nl/pluktuin-en-kwekerij-bloemrijk/

MOED

30 november 2016

Boer&Buur Boodschap ondersteunt samen met andere lokale ondernemers de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld door te adverteren in het tijdschrift MOED. Dit tijdschrift is bedoeld voor basisschoolleerlingen en wordt gratis verstrekt op basisscholen in Wageningen en Bennekom.

advertentie-moed

Het boekje gaat over zinloos geweld, zoals pesten, en wat je ertegen kunt doen. Zie voor gastlessen over zinloos geweld en andere informatie: www.moed.nl. U kunt ook de stichting helpen door te doneren op giro 1107.

Nieuw: Wageningse Bergwijnen van de oogst van 2015

16 mei 2016

Vanaf vandaag ook te koop via Boer&Buur Boodschap: de wijnen van Stichting Wagenings Wijngoed van de oogst van 2015. Biologisch geteeld en gevinificeerd, met grote lokale betrokkenheid, toewijding en plezier. Klik op wijn om meteen te bestellen! De wijn kan ook geleverd worden in een cadeauverpakking of wijnkistje, desgewenst in combinatie met andere lokale producten.

De wijnen van 2015:
Wageningse Bergparel 2015,
biologische mousserende droge witte wijn van Johanniter druiven: 14,95 euro.
Fruitig-tintelend karakter, subtiel bouquet.
Feestelijk aperitief en heerlijk bij zomerse salades.

Wageningse Bergwijn, Regent Rosé 2015,
biologische droge rosé van Regent druiven: 12,50 euro.
Karaktervolle zomerse wijn met een bouquet van vers rood fruit en een frisse afdronk.
Lekker bij bijvoorbeeld zalm of rauwe ham.

Wageningse Bergwijn, Bianca/Muskaat 2015,
biologische halfdroge witte wijn van Bianca en muskaatdruiven: 12,50 euro.
Aangenaam bouquet van rijp wit fruit met een toon van muskaat in de afdronk.
Een mooie aperitief wijn voor op terras.

Wageningse Bergwijn, Johanniter 2015,
biologische droge witte wijn van Johanniter druiven: 12,50 euro.
Een rijk bouquet van voorjaarsbloesem en een frisfruitige afdronk.
Bijzonder geschikt bij asperges en bij vis-, schelp- en schaaldierengerechten.

Nog verkrijgbaar van vorige jaren: Johanniter 2014 (9,95 euro), Regent Rose 2013 (9,95 euro) en de rode wijn van Regent 2013 (12,50 euro).

Op uw gezondheid!

20160516_113102

 

Samenwerken aan gezond, duurzaam en lokaal eten

9 maart 2016

samenwerking EETVallei en Gezondtijd

Wie gezond en bewust wil kiezen loopt tegen een wirwar van (vaak goed bedoelde) adviezen uit de omgeving en honderden informatiebronnen op internet aan. Vervolgens is daar nog de stap om ervoor te zorgen dat die gezonde en bewuste keuzes daadwerkelijk op je bord belanden.

De samenwerking van Eetvallei, Boer&Buur boodschap en Gezond-tijd! maakt dit proces een stuk gemakkelijker. De ondernemers Vincent, Esther en Janneke zijn de eerste samenwerkingspartners van het platform Eetvallei en bundelen zo de krachten als het gaat om voedingsadvies en levering van streekproducten. Hun gemeenschappelijke doel is om – binnen een regulier voedingspatroon – gezond en bewust kiezen toegankelijker én gemakkelijker te maken.

Streekproducten

Je voeding uit de regio bij je thuisgebracht heeft een aantal voordelen. Alle producten zijn ambachtelijk gemaakt of biologisch geteeld. Conserveringsmiddelen zijn minder nodig, want de keten van producent naar consument is veel korter, dat scheelt voedselkilometers. De versheid is gegarandeerd en de smaak, de vitamines, mineralen en antioxidanten, blijven veel beter behouden. Je ondersteunt de lokale economie zonder lokale producenten apart in de regio te bezoeken.

Voedingsadvies

De streekproducten worden geïntegreerd in het voedingsadvies van Janneke. Zij stelt een persoonlijk dagmenu samen en op de site van Eetvallei vind je Janneke’s wEETjes. In haar praktijk merkt ze dat mensen graag gezond willen kiezen, maar dat het vooral belangrijk is, dat het niet te veel moeite kost binnen het vaak al drukke leven. Gezond eten vereist vooral planning; De juiste producten op het juiste moment in huis. “Daar draagt onze samenwerking zeker aan bij, want Esther bezorgt de producten in Wageningen en Bennekom en Vincent in Ede op een vooraf besproken tijdstip” aldus Janneke. Sinds 3 maart is de winkel van Boerderij van Steenbergen, Dijkgraaf 1B in Bennekom open op donderdagavond tussen 16.30 en 19.30 uur en is tegelijkertijd ook een afhaalpunt voor bestellingen van Eetvallei en Boer&Buur boodschap.

Paasmarkt

Als je persoonlijk kennis wilt maken met Vincent, Esther en Janneke dan kan dit op de Paasmarkt op 19 maart a.s. tussen 10.00 en 16.00 uur bij kinderboerderij De oude hofstede. Deze streekmarkt wordt georganiseerd door Agrarische Natuur Vereniging Het Binnenveld. Bij een bezoek aan hun kraam kun je een health check bij Janneke laten uitvoeren en een ‘gratis pakket streekproducten thuis’ winnen. Meer info: www.eetvallei.nl

NIEUW: Ophaalpunt bij Boerderij van Steenbergen

4 maart 2016

Ophalen is mogelijk een handige oplossing voor je als je forenst. Door enkele minuten het Binnenveld in te rijden kun je vanaf nu gemakkelijk en snel de boodschappen meenemen als je van werk naar huis rijdt!

Ophalen kan op donderdagavond tussen 16.30 en 19.30 uur op Boerderij van Steenbergen aan de dijkgraaf 1B in Bennekom, de Kraats. Anton en Hetty van Steenbergen hebben bij hun pluimveebedrijf een gezellige boerderijwinkel met streekproducten. Op donderdagavond is de winkel open en tref je daar mij en/of Vincent Mosch van Eetvallei.

Hoe kom je bij de boerderijwinkel?
Komende van de A12 rijd je rechtdoor de Maanderdijk op. De tweede weg links en direct aan de linkerkant is de winkel van Anton en Hetty van Steenbergen. Kenmerkend is de eierautomaat aan de weg en de walibi’s!

Van harte welkom, graag tot ziens!
Anton en Hetty van Steenbergen (Boerderij van Steenbergen), Vincent Mosch (Eetvallei)
en Esther Schoenmaker (Boer&Buur Boodschap)

boerderijvansteenbergen