Boer&Buur Boodschap wordt Boer&Buur Projectbegeleiding

5 februari 2018

Vanaf 8 februari ga ik me – naast de werkzaamheden voor Eetvallei – bezig houden met de bedrijfsleiding van de wijngaard van het Wagenings Wijngoed, projectleiding van andere projecten op het raakvlak van stad en platteland, burgerparticipatie in groen- en landschapsbeheer en de promotie van streekproducten en lokale bedrijven.

Lokale producten vanaf heden verkrijgbaar via EETVallei

5 februari 2018

Lokale producten vanaf heden verkrijgbaar via EETVallei

Boer&Buur Boodschap, de webwinkel en bezorgdienst van lokale producten in Wageningen en Bennekom is een nauwere samenwerking aangegaan met het Streekproductenplatform EETVallei. Vanaf heden is de webwinkel opgenomen in de digitale streekproductenwinkel van EETVallei.

Ik blijf op de achtergrond betrokken, zeker in de eerste maanden. Zo ga ik recepten met lokale producten weer bestelbaar maken en een bijdrage leveren aan de periodieke nieuwsbrieven. Verder zal ik ook Vincent vervangen tijdens eventuele vakantie of afwezigheid.

Hartelijk dank voor uw belangstelling voor Boer&Buur Boodschap en graag tot ziens!
Esther Schoenmaker

Wilt u graag bestellen? Klik dan op EETVallei.

 

Er zijn weer scharreleieren!

16 augustus 2017

Na een periode van onzekerheid kwam vanavond het verlossende telefoontje van de NVWA: ook volgens de testen van de NVWA zijn alle scharreleieren van Boerderij van Steenbergen vrij van fipronil en is het scharrelbedrijf vrijgegeven om eieren te mogen verkopen. De scharreleieren zijn vanaf heden dan ook weer te bestellen bij Boer&Buur Boodschap.

Er zijn monsters van de eerste henneneitjes van de nieuwe biologische kippen genomen, daar is nog geen uitslag van. Dus nog even geen biologische eieren.

Boerderij van Steenbergen bedankt iedereen voor het vele meeleven, dat heeft hen erg goed gedaan.

 

 

 

Tijdelijk geen eieren

7 augustus 2017

Hieronder het bericht van Hetty en Anton van Steenbergen:

de NVWA heeft maandagmiddag 7 augustus monsters genomen van de 3 stallen met scharrelkippen. Onze biologische stal staat leeg.

Het protocol schrijft voor dat tijdens de procedure van bemonsteren door de NVWA tot aan de uitslag ons bedrijf geblokkeerd is, wij mogen nu dus geen eieren verkopen. Het is erg spannend voor ons. De goede uitslagen die wij  via onze eierenhandelaar hebben gekregen tellen dus niet voor de NVWA.

Zodra wij meer weten hoort u van ons. De uitslagen komen woensdag of nog later.

Met vriendelijke groet,

Anton en Hetty van Steenbergen

Boerderij van Steenbergen

Anton tel: 0651454886

Hetty tel:0627002614

Vakantietijd

17 juli 2017

De bezorgdienst van Boer&Buur Boodschap is gesloten tussen 22 juli en 5 augustus. Je kunt natuurlijk alvast voor na de vakantie bestellen. De eerstvolgende bezorgdag na de vakantie is maandag 7 augustus.

Een fijne vakantie allemaal!

Gratis streekzegels bij je boodschappen

12 april 2017

Boer&Buur Boodschap gaat streekzegels uitgeven, waarmee je kunt sparen voor leuke actieproducten of een korting.

Vanaf dinsdag 18 april ontvang je bij elke 5 euro aan boodschappen 1 gratis streekzegel. Is de spaarkaart vol, dan kunt je de kaart bij me inleveren voor een actieproduct of een eenmalige korting van 2,50 euro. Inleveren en zegels sparen kan ook bij de andere deelnemende lokale bedrijven: Natuurvoedingswinkel de Kardoen (Bennekom), Molen de Vlijt, Natuurslagerij Keijzer&Van Santen, Vreemde Streken, Pluktuin en Kwekerij Bloemrijk, Zorgboerderij de Hoge Born, de Ommuurde Tuin (allemaal in Wageningen) en Boerderij Veld&Beek (Renkum).

Het actieproduct in april en mei: appelperenstroop van Otto Vloedgraven Fruit. 100% onbespoten appels en peren uit hoogstamboomgaarden in de Betuwe en het Binnenveld.

Nieuw! Dahliaknollen van Kwekerij Bloemrijk

3 april 2017

  

Na de nachtvorst kunnen ze de grond in, deze dahliaknollen, biologisch geteeld op de Wageningse Eng door Pluktuin en Kwekerij Bloemrijk. Er zijn 5 varianten: Arabian Night (purper), Golden Torch (geel), Caribean Phantasy (wit-geel-roodoranje), Le Baron (paars) en Mikado (rood-wit). U ontvangt bij de knollen een plantwijzer.

Een mooi lokaal (Moederdag)cadeau! Bestellen kan via www.boerbuurboodschap.nl/pluktuin-en-kwekerij-bloemrijk/

MOED

30 november 2016

Boer&Buur Boodschap ondersteunt samen met andere lokale ondernemers de Landelijke StichtingTegenZinloosGeweld door te adverteren in het tijdschrift MOED. Dit tijdschrift is bedoeld voor basisschoolleerlingen en wordt gratis verstrekt op basisscholen in Wageningen en Bennekom.

advertentie-moed

Het boekje gaat over zinloos geweld, zoals pesten, en wat je ertegen kunt doen. Zie voor gastlessen over zinloos geweld en andere informatie: www.moed.nl. U kunt ook de stichting helpen door te doneren op giro 1107.

Nieuw: Wageningse Bergwijnen van de oogst van 2015

16 mei 2016

Vanaf vandaag ook te koop via Boer&Buur Boodschap: de wijnen van Stichting Wagenings Wijngoed van de oogst van 2015. Biologisch geteeld en gevinificeerd, met grote lokale betrokkenheid, toewijding en plezier. Klik op wijn om meteen te bestellen! De wijn kan ook geleverd worden in een cadeauverpakking of wijnkistje, desgewenst in combinatie met andere lokale producten.

De wijnen van 2015:
Wageningse Bergparel 2015,
biologische mousserende droge witte wijn van Johanniter druiven: 14,95 euro.
Fruitig-tintelend karakter, subtiel bouquet.
Feestelijk aperitief en heerlijk bij zomerse salades.

Wageningse Bergwijn, Regent Rosé 2015,
biologische droge rosé van Regent druiven: 12,50 euro.
Karaktervolle zomerse wijn met een bouquet van vers rood fruit en een frisse afdronk.
Lekker bij bijvoorbeeld zalm of rauwe ham.

Wageningse Bergwijn, Bianca/Muskaat 2015,
biologische halfdroge witte wijn van Bianca en muskaatdruiven: 12,50 euro.
Aangenaam bouquet van rijp wit fruit met een toon van muskaat in de afdronk.
Een mooie aperitief wijn voor op terras.

Wageningse Bergwijn, Johanniter 2015,
biologische droge witte wijn van Johanniter druiven: 12,50 euro.
Een rijk bouquet van voorjaarsbloesem en een frisfruitige afdronk.
Bijzonder geschikt bij asperges en bij vis-, schelp- en schaaldierengerechten.

Nog verkrijgbaar van vorige jaren: Johanniter 2014 (9,95 euro), Regent Rose 2013 (9,95 euro) en de rode wijn van Regent 2013 (12,50 euro).

Op uw gezondheid!

20160516_113102