Mycocycling Paddenstoelen

 

Tom Bewernick en zijn collega’s telen paddenstoelen in geconditioneerde cellen op het terrein van Zorgboerderij de Hoge Born. De koelcellen zijn tweedehands en zijn door de mensen van Mycocycling omgebouwd voor de paddenstoelenteelt. Omdat de teelt plaatsvindt onder geconditioneerde omstandigheden kan er jaarrond geleverd worden. Op dit moment teelt Mycocycling oesterzwammen op biologisch gecertificeerd paddenstoelensubstraat. In de toekomst zullen daar andere paddenstoelsoorten bijkomen.

Het bedrijf is nog volop in ontwikkeling: Mycocycling onderzoekt momenteel samen met Molen de Vree in Randwijk en lokale brouwers en cafe’s of het mogelijk is om van lokaal groenafval paddenstoelensubstraat te maken. In 2017 opent Mycocycling bovendien een tweede kweekcel waarin shiitake en grote oesterzwammen geteeld zullen gaan worden. Wilt u zelf leren hoe je paddenstoelen kunt kweken? Kijk dan op de facebookpagina van Mycocycling voor aankondigingen van workshops.

Bij Mycocycling kunt u een abonnement nemen op wekelijks levering van paddenstoelen. Net zoals Boer&Buur Boodschap doen zij dat op de fiets! Boer&Buur Boodschap biedt u de mogelijkheid om ze per keer af te nemen. Bestellen gaat heel gemakkelijk door een muisklik op de hieronder vermelde producten.

Mycocycling | Droevendaalsesteeg 91| 6708PS Wageningen| NL |T+31(0)646120368
www.mycocycling.nl | www.facebook.com/mycocycling