Meester Affineurs Kaas

hans-boot-2-meester-affineursKaas bomvol smaak en karakter!
De passie van Meester Affineurs is kaasrijpen. Kaasmaker Hans Boot: Wij willen een unieke Nederlandse kaas maken, van rauwe melk, waarin alle karakteristieke eigenschappen van de melk behouden blijven. Voor de belangrijkste grondstof: de melk, werken wij op een duurzame wijze samen met geiten-, schapen-, en koeienboeren. De boeren ontvangen een eerlijke prijs voor de lekkerste melk. Omdat wij die melk, direct vanaf de boer vers verwerken, werken wij met de gekoelde avondmelk en de nog warme ochtendmelk. Geen “mengmelk” van verschillende boeren, maar melk waarvan wij de boer persoonlijk kennen, uit de regio, de Hollandsche Meesters. Dat zijn biologische boerderijen de Hooilanden, Welgelegen en biologische Geitenhouderij Van Dijk.

De kazen zijn duurzaam geproduceerd, want:
– dieren,- en mensen welzijn staat in ons coöperatieve model centraal,
– er wordt door de deelnemende boeren geen gemodificeerd voer of antibiotica gebruikt
– we behouden bedrijven van kleinere veehouders (tot maximaal 90 koeien);
– we behouden biodiversiteit door melk van zeldzame rassen te gebruiken
– De rijpingsruimte wordt gekoeld door vanuit een 50 meter diepe bron,
– we gebruiken geen (agressieve) reiniging,- en of desinfectiemiddelen voor het behoud van de zorgvuldig ontwikkelde biotoop in onze rijpingsruimte en het behoud van de natuur,
– door het rijpen van een natuurlijke korst zorgen wij voor een reductie op de afvalstromen ter grootte van 15%.
– zo min mogelijk foodmiles en zoveel mogelijk foodsmiles!

MEESTER-AFFINEURS ® BV
Kantoor & Postadres: Egelsteeg 6, 6708 PL Wageningen
Rijpingscentrum: Middelbuurtseweg 7A, 3911 TE Rhenen
Rijpingscentrum: Slagsteeg 20, 6721 NR Bennekom
+31 (0)6 2041 5264