Geurt en Diny van Steenbergen VOF

eenden1

In het Binnenveld aan de Rijnsteeg staat de boerderij van Geurt en Diny van Steenbergen. Zij zijn de derde generatie met een gemengd bedrijf met melkkoeien en legkippen. Sinds mei 2014 is het bedrijf uitgebreid met vleeseenden, van het ras Cherryvalley.

Hun eendenvleesbedrijf is 1 van de ca. 100 bedrijven in Nederland, die eendenvlees produceren. Van oudsher kwamen er in onze regio meer eendenbedrijven voor, maar tegenwoordig zit het grootste deel van de sector rond Ermelo en Putten.diny en geurt tussen eenden

Vlees van de Cherryvalley eend heeft een laag vetgehalte, mooi rood mals vlees en een wereldwijd geroemde smaak. Het ras is heel sterk, waardoor er geen gebruik hoeft te worden gemaakt van medicijnen & antibiotica. De eenden groeien op in een ruime stal met daglicht en hebben de hele dag zelf beschikking over voeding van granen en water. De eenden lopen op vers stro dat regelmatig (dagelijks) wordt vervangen(ververst). Geurt en Diny houden van hun dieren en houden het welzijn scherp in de gaten. Niet alleen het vlees, maar ook de veren hebben een bestemming: hier worden o.a. dekbedden van gemaakt.
Voor meer informatie kunt u mailen of bellen naar:
G. en D. van Steenbergen v.o.f.
Rijnsteeg 10
6721 NP BENNEKOM
Tel: 0318 – 413 428 / 06 – 255 23 515
Op zaterdag kunt u zelf de boerderij bezoeken en eendenvlees en eieren van de scharrelkippen  kopen. Als u vantevoren belt, dan ligt de bestelling voor u klaar.

Boer&Buur Boodschap verkoopt diverse eendenvleesproducten. De producten zijn vacuĂĽm verpakt en vers.