Binnenveldse Big

Op verschillende boerderijen in het Binnenveld wordt de Bonte Bentheimer gehouden, oa. op de boerderij van Bart van Laar en Boerderij de Hooilanden van de familie Pool.

De bonte Bentheimer is een middelgroot varken met loboren en is te herkennen aan een onregelmatig zwart vlekkenpatroon. Een beetje sloom, maar robuust genoeg om buiten te leven.

Deze varkens liggen op stro en kunnen naar behoefte in de vrije uitloopweide om te wroeten. De varkens krijgen o.a. groenteafval en oud brood van de lokale bakker, aangevuld met biologisch voer. Omdat ze langzaam groeien is het vlees heel fijn met vet dooraderd.  De varkens doen er een klein jaar over om op het goede gewicht te komen. Binnenveldse biggen hebben een natuurlijk leven en dat proef je!

Het vlees van de Binnenveldse big staat bij verschillende restaurants op het menu en is favoriet als varken aan het spit bij Butifarra Catering. Het is ook te koop in de boerderijwinkels van Vleesboerderij het Binnenveld, de Viermorgen, Boerderij van Steenbergen, kinderboerderij de Oude Hofstede en de Coop in Achterberg. En nu ook via Boer&Buur Boodschap!

Meer informatie? Neem contact op met Lodewijk Pool of Bart van Laar via info@binnenveldsebig.nl.